Archyvas

2020-01-22

Sniego gniūžtės su vyšniomis

Kadangi Lietuvoje jau pamiršome, kas yra sniegas ir per šventes jo labai trūksta- savo šventinį stalą galime papuošti šiomis nuostabiomis sniego gniūžtėmis, kurios yra ne žieminė puošmena, bet gardus kąsnelis prie arbatos ar kavos. Joms net nebūtina jokia proga- puikiai galima jomis mėgauti ir įprastais vakarais prie knygos ar televizoriaus kai užsinorima saldumynų. O ir pasigaminti jas tikrai neužtruks daug laiko.

Ingredientai:


SALDAINIAMS:
280g miltų
170g sviesto
100g greitai paruošiamų avižų dribsnių
23 kokteilinės vyšnios
100g miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
3 valg. š. krakmolo
0,5 arb. š. druskos
APVOLIOTI:
200g miltelinio cukraus
90ml pieno
100g kokosų drožlių



Gaminimas:

1. Vyšnias nusausinti ir apvolioti krakmole. Nusijotus miltus sumaišyti su avižų dribsniais ir druska.

2. Sviestą suplakti su milteliniu cukrumi į purų vientisą kremą. Įmaišyti vanilę, miltų mišinį ir užminkyti vidutinio kietumo tešlą.


3. Tešlą padalinti į 23 dalis. Po vieną suploti į blynelį ir per vidurį įdėti vyšnią bei gerai apgobti ją tešla. Suformuoti rutuliukus.


4. Sudėti rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos 2 cm atstumu vienas nuo kito ir palaikyti šaldytuve pusvalandį. Tuomet kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20 min. 

5. Miltelinį cukrų nusijoti ir sumaišyti su pienu- pilti tiek kol gausis tirštas glajus.

6. Merkti sausainiukus į glajų ir apvolioti kokosų drožlėse, bei leisti išdžiūti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą