Šis patiekalas ypatingas yra nė dėl šafrano, bet tai, kad pirmuoju smuiku čia griežia rozmarinai. Jie suteikia mėsai įdomų žolelių skonį. Rozmarinų lapelius galima smulkiai sukarpyti žirklėmis, nes kuo jie bus smulkesni- tuo gardesnė gausis mėsą. O jei norisi išraiškingesnio šafrano skonio ir kvapo- galima naudoti didesnį kiekį ir palaikyti ilgesnį laiką didesniame kiekyje vandens.
Ingredientai:600g kalakutienos filė
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
10 šafrano plaušelių
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelis druskos
MARINATUI:
2 skiltelės česnako
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 rozmarinų šakelės
Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Šafraną užpilti 3 valg. š. verdančio vandens ir palikti apie pusvalandį susistovėti. (Galima ir ilgiau).
2. Česnakų skilteles su žiupsneliu druskos sugrūsti į tyrę. Pridėti smulkintus rozmarinų lapelius,dar pagrūsti, pilti aliejų ir įberti žiupsnelį maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišyti.
3. Kalakutieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apvolioti marinate, sudėti į dubenį, pabarstyti druska, lieti vandenį su šafranu. Gerai viską paminkyti, kad tolygiai pasiskirstytų marinatas ir palikti apie pusvalandį pasimarinuoti kambario temperatūroje. (Galima ir ilgiau).
4. Kepti gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusius gabalėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekti su virtais ryžais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą