Archyvas

2020-01-08

Sviestiniai sausainiai su levandomis

Labai lengvai ir greitai pagaminami, įdomaus skonio ir paprastučiai sausainiai, kurie tiks prie karštos arbatos puodelio ir knygos ilgais žiemos vakarais. Levandos labai įdomus ir retai naudojamas dalykas maisto ruošoje, bet tikrai be reikalo- tai suteikia patiekalui nuostabų kvapą, o dėti jų daug nereikia, nes per didelis kiekis gali suteikti kartumą. Tačiau nedidelis kiekis gali paįvairinti įvairius desertus. Tad šitie sausainiukai irgi ne išimtis.
Ingredientai:


300g miltų
150g cukraus
180g sviesto
1 arb. š. vanilės esencijos
2 arb. š. džiovintų levandų




Gaminimas:

1. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, miltais, vanile ir levandomis.

2. Užminkyti tešlą. Suspausti į plokščią diską, pridengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 30min.


3. Atvėsusią tešlą iškočioti į 7 mm storio lakštą. Išpjauti norimos formos sausainius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos.


4. Iškeptus sausainius atvėsinti ir skanauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą