Tabulė yra vienas iš populiariausių Libano virtuvės patiekalų, kurį libaniečiai laiko atskiru patiekalu, kai tuo tarpu daugelyje šalių tai laikoma salotomis. Tabulės vardas kilęs iš arabų kalbos žodžio "Taabil" reiškiančio "gardinimą prieskoniais". Šis patiekalas yra neįsivaizduojamas be šviežių pomidorų, bulguro (jį galima pakeisti bolivinėmis balandomis) ir žalumynų. Nors tradicinėje tabulėje pirmuoju smuiku griežia žalumynai- Europoje juos nurungia kruopos. Tad šitame variante ir naudojau daugiau kruopų.
Ingredientai:0,5 stiklinės virtų avinžirnių
1 ryšelis petražolių
1 saujelė mėtų lapelių
3-4 stiebai krapų
5-6 vyšniniai pomidorai
1 agurkas
1 raudona paprika
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. citrinų sulčių
Druska
Malti juodieji pipirai
Gaminimas:
1. Avinžirnius 12 val. mirkyti vandenyje. Po to virti 2 val. Bulgurą virti apie 5-8 min.
2. Bulguro kruopas ir avinžirnius suberti į dubenį. Ten pat suberti ir į 4 dalis supjaustytus pomidoriukus, kubeliais supjaustytą papriką bei agurką. Žalumynus sukapoti ir taip pat suberti į dubenį.
3. Atskirame inde sumaišyti aliejų su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Apšlakstyti salotas šiuo mišiniu ir gerai išmaišyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą