Traškus lyg sausainiai pyragas su saldaus ir rūgštoko skonio mėtų likerio glajumi. Tikras skanėstas ne tik šventėms (puikiai derės prie žalios kalėdinės eglutės), bet ir kasdienai. Jeigu pyragas bus skanaujamas vaikų- likerį galima pakeisti mėtų sirupu. Taip pat jeigu norisi ryškesnės žalios spalvos- atitinkamai teks pilti daugiau dažų. 30 lašų glajų nudažo švelnia mėtine žaluma.
Ingredientai:150g miltų
180g sviesto
125g kokosų drožlių
100g cukraus
3 valg. š. kakavos
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
GLAJUI:
250g miltelinio cukraus
20g sviesto
4 valg. š. mėtų likerio
30 lašų žalių maistinių dažų
4 arb. š. citrinų sulčių
Gaminimas:
1. Nusijoti miltus ir sumaišyti juos su kokosų drožlėmis, cukrumi, kakava, kepimo milteliais ir druska.
2. Krėsti kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinti viską į šlapius trupinukus.
3. Berti trupinius į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol įbedus pagaliuką jis bus sausas- 25-30 min.
4. Miltelinį cukrų nusijoti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Lieti likerį, citrinų sultis bei dažus ir gerai išmaišyti. Glajus turi būti tinkamas tepti. Jei jis per tirštas, pilti dar citrinų sulčių arba vandens.
5. Atvėsusį plokštainį aptepti glajumi ir leisti sustingti. Tuomet supjaustyti kvadratais arba rombais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą