Archyvas

2019-12-12

Auksinio pieno latė

Tai latė, į kurios sudėtį neįeina jokia kava: vien prieskoniai. Dėl gausybės prieskonių tai puikus šiltas gėrimas vakarojant ilgais žiemos vakarais, nes imbieras čia groja pirmu smuiku: šita latė gan aštroka ir būtent dėl to tinka ilgam pasisėdėjimui prie stalo. Na, o juodieji pipirai čia pateko, nes jie padeda organizmui pasisavinti ciberžolės svarbiausią ingredientą- kurkuminą, kuris skatina išsiskirti insuliną ir mažina riziką susirgti diabetu.

Ingredientai:


LATĖ:
1 stiklinė kokosų pieno
2 valg. š.medaus
1 valg. š. maltos ciberžolės
1 arb. š. vanilinio cukraus
0,5 arb. š. malto imbiero
0,5 arb. š. malto cinamono
mažytis žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PAPUOŠTI:
100ml plakamosios grietinėlės
1 arb. š. cukraus
žiupsnelis malto cinamono


Gaminimas:

1. Puode sumaišyti visus latei skirtus ingredientus (išskyrus žiupsnelį cinamono, grietinėlę ir cukrų) ir pakaitinti iki 40-50C temperatūros.

2. Supilstyti į puodelius. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Ja papuošti gėrimą ir ant viršaus užberti žiupsnelį cinamono. (Galima naudoti ir gatavą grietinėlę iš parduotuvės.Tai netgi sutrumpins gamybos laiką).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą