Archyvas

2019-12-09

Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys

Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį- tad jų galima dėti ir daugiau nei vieną žiupsnelį. Vištieną galima pjaustyti norimo dydžio kubeliais, ir naudoti šlauneles ar blauzdeles pagal norą. Prie šio egzotiško aromato taip prisideda imbieras ir kuminas. Ir šis nuostabus kvapas dar ilgai tvyros namuose ir toliau žadindamas apetitą.

Ingredientai:


500ml vištienos sultinio
340g sviesto
3 valg. š. rapsų aliejaus
3 valg. š. malto imbiero
1 arb. š. maltų kajeno paprikų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis maltų kalendrų
3 arb. š. malto kumino
1 arb. š. maltos aitriosios paprikos
2 lauro lapeliai
200g pomidorų tyrės
800g vištienos filė
1 citrina
1 stiklinė žaliųjų alyvuogių
ryšelis petražolių


Gaminimas:

1. Išvirti sultinį.Į jį sudėti smulkiai pjaustytą sviestą ir nuolat maišant gerai ištirpinti.

2. Į puodą įpilti aliejaus ir sudėti supjaustytus mėsos gabalėlius. Tuomet suberti imbierą, Kajeno paprikas, pipirus, druską, kalendras, kuminą, aitriąją papriką. Įmesti Lauro lapelius. Nuolat maišant kepti mėsą tol kol gražiai iškeps. Tuomet supilti pomidorų tyrę ir gerai išmaišyti.


3. Tuomet mėsą su visu padažu perkelti į puodą su sultiniu ir sviestu. Sudėti griežinėliais pjaustytą citriną ir smulkintas petražoles bei per pusę perpjautas alyvuoges. Troškinti 40 min. vis pamaišant.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą