Archyvas

2019-12-04

Marokietiškas troškinys su kuskusu

Šis patiekalas yra tradicinio tadžino kitokia versija. Nors tradiciškai tadžinui naudojama aviena- ją galima pakeisti kitokia mėgstama mėsa. Aš pasirinkau kalakutieną, nes ji yra gerokai raudonesnė nei vištiena ir ji estetiškai geriau atrodo su kuskusu. Citrinų žievelės ir mėtų lapeliai suteikia kuskusui ypatingą skonį: burnoje liks lengvai šaldantis gaivus skonis. O kuminai mėsai suteikia egzotišką skonį ir kvapą. Na, o apie nuostabų kvapą tvyrantį ore po vakarienės- apsakyti žodžių nėra.

Ingredientai:


2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
350g kalakutienos faršo
1 valg. š. malto kumino
1 arb. š. malto cinamono
2 arb. š. maltos ciberžolės
100g džiovintų abrikosų
600ml daržovių sultinio
280g kuskuso
1 citrinos tarkuota žievelė
4 valg. š. smulkintų mėtų lapelių
50g anakardžių riešutų


Gaminimas:

1. Užvirti 600 ml vandens ir ištirpinti daržovių sultinio kubelį. Tuomet išvirti kuskusą pagal instrukcijas ant pakelio.

2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą nuolat maišant. Suberti prieskonius ir gerai išmaišyti. Kepti tol kol mėsa taps rudos spalvos kaip kuminas. Tuomet sudėti ją į puodą su sultiniu. Sudėti abrikosus ir dar pavirti apie 10-15 min.


3. Į kuskusą įmaišyti citrinos žieveles ir mėtų lapelius. Išmaišyti ir palikti šiek tiek susistovėti.


4. Į lėkštę sudėti kuskusą ir ant viršaus mėsą.Papuošti anakardžių riešutais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą