Nuostabaus kvapo ir skonio keksiukai tokie tampa dėl pieno, kuriame mirko juodosios arbatos lapeliai. (Neturint lapelių galima naudoti tiesiog juodąją arbatą iš pakelių. Taip netgi lengviau ją pamatuoti su šaukšteliu). Papuošimui galima naudoti įvairius pabarstukus, miltelius. O kad kremas netižtų- geriausia palikti per naktį šaldytuve. O tuomet jau galima skanauti su juodąją arbata.
Ingredientai:3 arb. š. juodosios arbatos
250ml pieno
150g miltelinio cukraus
125g sviesto
2 kiaušiniai
1 valg. š. medaus
350g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
KREMUI:
250g maskarponės
6 valg. š. miltelinio cukraus
1 arb. š. citrinos sulčių
25 lašai žalių maistinių dažų
Gaminimas:
1. Prikaistuvyje į pieną suberti arbatos lapelius ir pakaitinti, kol pradės virti. Nukelti nuo viryklės ir leisti atvėsti. Nukošti per sietelį.
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sviestą iki purumo išsukti su milteliniu cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir maišyti, kol masė taps vientisa. Sudėti medų ir pusę miltų. Supilti pieną ir suberti likusius miltus. Gerai išmaišyti.
3. Tešlą supilstyti į formeles ir 20 min. kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje.
4. Iškepusius keksiukus atvėsinti. Maskarponės sūrį sumaišyti su milteliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Plakti kol kremas taps standus ir papuošti keksiukus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą