Daug kas galvoja, jog įžymieji macarons sukurti Prancūzijoje, bet tai ne tiesa. Jų kilmės šalis yra Italija. Jau nuo 8 a. Italijos vienuolynuose jie buvo kepami. Prancūzai jų receptą gavo iš Katerinos de Mediči Renesanso laikotarpiu. Taip prancūzai juos pamėgo ir ėmė gaminti. Tad ir jų gaminimas yra dviejų rūšių: itališkas ir prancūziškas. Nors galima sujungti ir abu metodus. O šitame recepte naudojau prancūzišką metodą. Ir šitas dangiškas saldumynas reikalauja itin daug kantrybės ir laiko. Tačiau dėl to verta pasistengti.
Ingredientai:90g migdolų miltų
175g miltelinio cukraus
45g cukraus
3 kiaušinių baltymai
4 lašai raudonų maistinių dažų
ĮDARUI:
60g sviesto
150g maskarponės sūrio
80g miltelinio cukraus
2 valg. š. abrikosų džemo
Gaminimas:
1. Miltelinį cukrų sumalti kartu su migdolų miltais ir nusijoti.
2. Baltymus suplakti iki minkštų putų. Toliau plakant įmaišyti dažus ir dalimis suberti paprastą cukrų. Suplakti viską iki kietų putų.
3. Atsargiai, maišant mentele, dalimis suberti migdolų ir miltelinio cukraus mišinį. Paruošta tešla turi lengvai nuslysti nuo mentelės. Sukrėsti ją į konditerinį maišelį su lygiu antgaliu.
4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos (ar specialios lentutės) išspausti 2-3 cm skersmens tešlos kamuolėlius, paliekant tarp jų 5 cm tarpelius. 20-30 min. padžiovinti ruošinukus. Po to kepti iki 150C įkaitintoje orkaitėje 14-16 min.
5. Minkštą sviestą suplakti su sūriu iki purios masės.Įmaišyti miltelinį cukrų (80g) bei džemą ir dar kartą išplakti.
6. Tepti po pusę šaukštelio kremo ant ataušusių sausainių ir sulipdyti juos po du.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą