Kas gali būti prabangiau nei šafraninis keksas ant kalėdinio stalo? O kas mėgsta razinas- tuomet galima į šį keksą įdėti ir jų. Tik tuomet jas reikės pamirkyti stiprioje juodojoje arbatoje. Taip pat šį keksą galimą papuošti ne tik glajumi, bet ir milteliniu cukrumi ar pabarstukais- taigi patiekalo patiekimas ir dekoravimas kiekvieno fantazija.
Ingredientai:330g miltų
2 kiaušiniai
100g sviesto
160ml pieno
160g cukraus
5 šafrano plaušeliai
1 arb š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
GLAJUI:
45g cukraus
15ml vandens
Gaminimas:
1. Penkis šafrano plaušelius užpilti šaukštu karšto vandens ir palikti 2 val. susistovėti. Tada nukošti.
2. Pieną lieti į prikaistuvį, suberti 50g cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol jis ištirps. Ataušinti.
3. Kiaušinius mušti į metalinį dubenėlį, berti likusį cukrų ir užkaisti viską virš garų vonelės. Plakti, kol gausis balta klampi masė. Tuomet statyti dubenėlį į indą su šaltu vandeniu ir ataušinti.
4. Lovelio formos kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir pastatyti į šaldytuvą.
5. Miltus nusijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais.
6. Minkštą sviestą suplakti su druska iki purumo. Toliau plakant dalimis supilti pusę pieno sirupo, vandenį, kuriame mirko šafranai, pakaitomis dėti plaktus kiaušinius, suberti miltų mišinį, supilti likusį pieno sirupą.
7. Krėsti tešlą į kepimo indą ir šauti į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 1 val. Kepti, kol įbedus medinį pagaliuką jis nebus apsivėlęs tešla.
8. Iš 45g cukraus ir 15ml vandens išvirti glajų. Ataušintą keksą juo apipilti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą