Tikrai labai sotus ir saldus pyragas prie puodelio kavos ar arbatos. Šitam pyragui nuostabų skonį ir kvapą suteikia citrinų žievelės ir spanguolių uogienė, kurie sukuria lengvą rūgštumą, o vanilinis cukrus malonų saldų aromatą. Pats skaniausias dar šiltas tiesiai iš orkaitės. Tačiau pastovėjęs šaldytuve per naktį kiek sukietės ir gražiau pjausis.
Ingredientai:2 kiaušiniai
40ml alyvuogių aliejaus
1 arb. š. sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
50g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
ĮDARUI:
720g varškės
340g spanguolių uogienės
4 arb. š. tarkuotų citrinų žievelių
4 valg. š. grietinės
4 valg. š. cukraus
4 arb. š. vanilinio cukraus
Gaminimas:
1. 26 cm formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padėti į šaldytuvą.
2. Varškę plaktuvu sutrinti su 4 valg. š. cukraus, 4 arb. š. vanilinio cukraus ir 4 valg. š. grietinės į vientisą purų kremą. Įmaišyti citrinų žieveles.
3. Kiaušinius suplakti su 50 g cukraus, 1 arb. š. vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilti aliejų, berti druskos, kepimo miltelius ir dar kartą gerai išplakti.
4. Maišant dalimis įsijoti miltus. Atskirti trečdalį tešlos ir atidėti. Didesniąją dalį iškočioti ant miltais pabarstyto stalo į įkloti į kepimo formą. Ant dugno lygiu sluoksniu paskleisti varškės įdarą, ant viršaus uogienę.
5. Iškočioti atidėtąją dalį. Supjaustyti juostelėmis ir supinti ant pyrago. Kepti 40 min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti formoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą