Artėjant didžiausioms metų šventėms- artėja ir aguonų metas. Tad kodėl gi nepasidarius šventės kiek anksčiau ir neišsikepus kvapnaus ir skanaus aguonų pyrago su saldžios grietinėlės kremu? Šiam pyragui teks skirti šiek tiek laiko, nes aguonų mirkymas užtruks visą naktį, bei kremo stingdymas dar kelias valandas. Tad prireiks kantrybės, kol jis atsidurs lėkštėje.
Ingredientai:150g aguonų
200g cukraus
100g maltų džiūvesėlių
4 kiaušiniai
0,5 arb. š. malto cinamono
KREMUI:
450ml grietinėlės
250g cukraus
Migdolų drožlės
Gaminimas:
1. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį.
2. Aguonas perkošti ir kelis kartus permalti. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.
3. Elektriniu plaktuvu iki šviesios masės išplakti kiaušinių trynius su 200 g cukraus. Nuolat maišant įberti aguonas. Tada suberti džiūvesėlius, cinamoną ir viską gerai išmaišyti.
4. Iki putų išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai, dedant po šaukštą, įmaišyti į aguonų masę.
5. Paruoštą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą. 50 min. kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje.
6. Likus 20 min. iki pyrago kepimo pabaigos, pradėti ruošti kremą. Į puodą supilti grietinėlę ir suberti 250g cukraus. Maišant užvirti ir ant nedidelės kaitros ugnies virti apie 20 min., kol masė sutirštės ir pasidarys panaši į sutirštintą pieną.
7. Iškepusį pyragą išimti iš formos, paviršių subadyti mediniu pagaliuku ir aplaistyti kremu. Maždaug pusę kremo pasilikti. Likusį kremą dar šiek tiek pavirti, kol sutirštės ir pagels. Tada juo aptepti pyrago paviršių, pabarstyti riešutais ir palikti atvėsti. Atvėsusį kelioms valandoms padėti į šaldytuvą, kad sustingtų viršutinis kremo sluoksnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą