Archyvas

2019-11-02

Karštas šokoladas itališkai

Turbūt sunku įsivaizduoti šaltą, lietingą rudens vakarą be puodelio karšto šokolado ir knygos? Tad šitas šokoladas skirtas visiems, kuriems patinka ITIN saldūs karšti gėrimai. Vienas vienintelis gurkšnis pasaldins gyvenimą ilgam, na o visas puodelis... Jeigu norisi įprastą karštą šokoladą paskaninti- galima naudoti mėgstamą sirupą. Na ir aišku minkštutis keksiukas ar pyrago gabalėlis. Kas gali būti tobuliau?

Ingredientai:


120g pieniško šokolado
300ml pieno
1 valg. š. kakavos
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. bulvių krakmolo


Gaminimas:

1. Prikaistuvyje ištirpinti šokoladą su dviem šaukštais pieno. Kai šokoladas ištirps- plona srovele supilti likusį pieną. Nuolat maišyti mediniu šaukštu.

2. Įmaišyti kakavą ir cukrų. Toliau maišyti kol viskas išsimaišys.


3. Į puodelį suberti krakmolą ir užpilti 2 šaukštais pieno. Maišyti kol ištirps. Maišant masę iš lėto pilti krakmolo mišinį.


4. Supilstyti į puodelius. Galima įberti kokoso drožlių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą