Archyvas

2019-11-02

Meksikietiška vištiena

Labai spalvingas, sotus ir aštrus patiekalas. Greitai paruošiamas ir nesudėtingas. Tačiau puikus variantas vakarienei kai "tingisi gaminti", o norisi kažko gardaus ir sotaus. Šiame patiekale galima keisti ingredientus ir jį pagaminti vis kitaip. Jeigu nepatinka aštrūs patiekalai- prieskonių galima iš vis nedėti- arba pakeisti juos kitais.Tad štai ir universali vakarienė, kuri gali įtikti net išrankiausiems skoniams.

Ingredientai:
500g vištienos filė
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
0,5 arb. š. kmynų
200g ryžių
480ml vištienos sultinio
120ml pomidorų tyrės
150g raudonųjų pupelių
3 pomidorai
180g kukurūzų
Druska
Malti juodieji pipirai
Petražolės papuošti
1 arb. š.maltų kajeno pipirų
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 arb. š. džiovintų mairūnų

Gaminimas:

1. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais ir pagardinti kmynais, druska, smulkintais česnakais bei maltais pipirais. Įkaitintame aliejuje pakepti.

2. Pagal instrukcijas ant pakuočių išvirti ryžius ir vištienos sultinį. Į puodą sudėti išvirtus ryžius, supilti sultinį ir įpilti pomidorų tyrės. Tuomet sudėti pomidorus, pupeles, vištieną ir kukurūzus. Pagardinti prieskoniais ir troškinti apie 15 min. Kartas nuo karto pamaišyti, kad neprisviltų.


3. Prieš patiekiant gerai išmaišyti ir papuošti petražolėmis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą