Archyvas

2019-11-01

Aksominiai keksiukai

Nuostabaus purumo ir lengvumo keksiukai puikiai tinkantys tiek šventei (ypač gimtadieniui ar vaikų šventei), tiek įprastam rudens vakarui. Papuošus glajumi- geriausia padėti į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų kremas ir tuomet skanauti prie puodelio arbatos ar kavos. O norint išgauti ryškesnę spalvą- galima paeksperimentuoti su kitų spalvų dažai ir pilti tų gerokai daugiau.

Ingredientai:
KEKSIUKAMS:
180g sviesto
300g cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
380g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. kakavos
250ml pasukų
1 arb. š. raudonų maistinių dažų
KREMUI:
380g maskarponės
100g sviesto
220g miltelinio cukraus
1 arb. š. raudonų maistinių dažų

Gaminimas:

1. Sviestą išlydyti, išplakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Nuolat maišant įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius, kakavą, supilti pasukas ir gerai išmaišyti. Įmaišyti maistinių dažų ir dar kartą gerai išmaišyti.

2. Gautą tešlą sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20 min.


3.
Sūrį sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Nuolatos maišant suberti miltelinį cukrų, įmaišyti maistinių dažų ir gerai išmaišyti.

4. Keksiukus papuošti gautu kremu ir norimais papuošimais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą