Alyvuogės šiam troškiniui suteikia išskirtinio skonio, kuris puikiai tinka makaronams. O paprikos nuostabų kvapą. Paprikas galima pakeisti pomidorais, o jei nepatinka juodosios alyvuogės- galima naudoti žaliąsias, tačiau juodosios suteikia patiekalui geresnį estetinį vaizdą. Tad štai ir greita, pigi ir nesudėtinga vakarienė.
Ingredientai:2 skiltelės česnako
100ml pomidorų tyrės
4 saldžiosios paprikos
1 aitrioji paprika
Sauja juodųjų alyvuogių
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
Žiupsnelis rudojo cukraus
Žiupsnelis druskos
Petražolės
Alyvuogių aliejus
Gaminimas:
1.Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su cukrumi. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir trumpai pakepinti.
2. Supjaustyti paprikas ir suberti į keptuvę su česnaku. 1-2 min. pakepti didelėje kaitroje, po to sumažinti.
3. Suberti raudonėlį, supilti pomidorų tyrę, uždengti ir kaitinti apie 15 min. Jei reikia- papildyti pomidorų tyrės. Kol padažas troškinasi- išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
4. Pabaigoje perpjauti alyvuoges pusiau ir suberti į troškinį. Jei reikia- dar pagardinti druska. Patiekti su makaronais ir petražolėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą