Archyvas

2019-10-16

Makaronai su moliūgais ir kedrinėmis pinijomis

Moliūgai, riešutai ir ožkos sūris atrodo keista ir "nevalgoma"? NETIESA! Nors tai ir neįprasto skonio makaronai, bet tikrai labai skanūs. Kedrinės pinijos ir ožkos sūris suteikia patiekalui malonaus sūrumo, o moliūgas ištroškintas citrinų sultyse ir cukruje- saldaus rūgštumo. O sviestas suteikia riebumo ir sotumo- tad soti vakarienė garantuota. Na, štai ir rudeninė vakarienė!

Ingredientai:
500g vamzdelinių makaronų
1 nedidelis moliūgas
100ml vandens
100g sviesto
3 valg. š. citrinos sulčių
4 valg. š. kedrinių pinijų
1 arb. š. cukraus
50g ožkų sūrio
Žiupsnelis druskos

Gaminimas:

1. Moliūgą supjaustyti nemažais kubeliais ir suberti į gilią keptuvę. Pabarstyti cukrumi, pasūdyti, supilti vandenį ir troškinti apie 15 min., kol nebeliks skysčio ir moliūgai suminkštės.

2. Kitoje keptuvėje ištirpinti sviestą ir kaitinti kol pradės burbuliuoti. Supilti citrinos sultis, išmaišyti ir dar pakaitinti. Tuomet sudėti moliūgus ir kedrines pinijas.


3.
Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Nukošti ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus uždėti moliūgus su kedrinėmis pinijomis ir ožkų sūriu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą