Archyvas

2019-10-09

Moliūgų latė su cinamonu

Kava ir moliūgai- neatsiejami rudens akcentai. O juk ne už kalnų ir Helovynas (Samhainas)! Taigi kodėl gi nesujungus abiejų į vieną ir nepasimėgavus ilgu šaltu rudens vakaru? O prie šio saldaus malonumo puikiai tiks šiltas pyragas arba keli saldūs keksiukai. Mėgstantiems kavą su aštriu skoniu- imbiero galima dėti daugiau, o smaližiams- nepagailėti medaus. (Moliūgų tyrės LABAI sunku rasti... Naudojau pirktą iš kūdikių skyriaus, nes tik ten jos galima rasti)

Ingredientai:
150ml pieno
Žiupsnelis malto cinamono
Žiupsnelis malto imbiero
1 valg. š. moliūgų tyrės
2 arb. š. medaus
60ml ekspreso kavos
1 cinamono lazdelė
Kavos pupelių papuošti

Gaminimas:

1. Į nedidelį puodą supilti pieną, sukrėsti moliūgų tyrę, įberti prieskonių. Viską pašildyti ir išplakti iki standžių putų.

2. Į aukštą taurę supilti maždaug pusę pieno, tada supilti ekspresą. Galiausiai šaukštu sudėti likusį pieną ir putas.


3.
Papuošti cinamono lazdele ir kavos pupelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą