Archyvas

2019-10-09

Avietiniai rikotos keksiukai

Nuostabaus purumo ir minkštumo rikotos keksiukai, dėl kurių teko du miestus apvažiuoti, kad rasti to "reto" rikotos sūrio. Bet buvo verta. Norint išgauti ryškesnę rožinę spalvą galima naudoti maistinius dažus. Šiuo atveju aš pasirinkau aviečių miltelius, kurie taip pat suteikia kremui ir lengvą rūgštumą. Keksiukams pagaminti nereiks daug laiko- nebūtina ir šaldyti kremo šaldytuve, galima iš karto valgyti. Papuošti galima šokolado gabaliukais ar bet kokiais kitais tortų papuošimai.

Ingredientai:
TEŠLAI:
200g rikotos sūrio
200g miltų
3 kiaušiniai
150g cukraus
150g ištirpinto sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
KREMUI:
250g maskarponės sūrio
150g miltelinio cukraus
0,5 citrinos sulčių
Aviečių miltelių

Gaminimas:

1. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, kol jis ištirps. Sudėti rikotos sūrį, supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.

2. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir dalimis suberti į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.


3.
Supilstyti tešlą į keksiukų formeles ir kepti iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinti.

4. Kol keksiukai vėsta, pasigaminti kremą. Į dubenį sudėti maskarponės sūrį, suberti miltelinį cukrų, įpilti citrinos sulčių, aviečių miltelių ir gerai išplakti.

5. Kremo masę supilti į konditerinį maišelį ir išspausti ant keksiukų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą