Archyvas

2019-10-06

Kalakutienos kukuliai su saldžiosiomis paprikomis azijietiškai

Tai patiekalas, kuris privers nusikąsti liežuvį. Padažas lyg tiesiai iš azijiečių restorano! O būtent tokį skonį jam suteikia sojų padažas, anakardžių riešutai ir paprikos. Ir prie tokio sūroko padažo puikiai tinka ryžiai. O kukuliams puikią traškią formą suteikia ypatingi "Panko" džiūvesėliai.

Ingredientai:

KUKULIAI:
600g maltos kalakutienos
100g "Panko" džiūvesėlių
4 valg. š. vandens
3 skiltelės česnako
1 kiaušinis
1 valg. š. maltos kalendros
2 arb. š. smulkiai tarkuoto imbiero
Žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų 
Alyvuogių aliejaus
PADAŽUI:
120ml sojų padažo
60ml skysto medaus
150ml vandens
2 valg. š. aitriųjų paprikų padažo
2 arb. š. malto imbiero
2 valg. š. bulvių krakmolo
2 saujos anakardžių riešutų
1 saldžioji paprika
Šlakelis alyvuogių aliejaus


Gaminimas:

1. Dubenėlyje sumaišyti kalakutieną su kiaušiniu, džiūvesėliais, vandeniu, trintomis česnako skiltelėmis, kalendromis, imbieru, žiupsneliu druskos ir pipirų. Iš masės suformuoti vienodo dydžio kukuliukus ir iš visų pusių apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 20 min.

2. Papriką susmulkinti, sudėti į keptuvę su dviem šaukštais įkaitinto aliejaus ir maišant kepti, kol suminkštės. Išimti į dubenį. Puodelyje išmaišyti krakmolą su trimis šaukštais vandens.


3.
Gilioje keptuvėje išmaišyti sojų padažą su likusiu vandeniu, medumi, aitriųjų paprikų padažu, imbieru ir maišant užvirti. Tada supilti vandenį su krakmolu ir maišant kaitinti, kol padažas sutirštės.

4. Sudėti kukulius, paprikas, suberti riešutus ir kaitinti dar 1-2 min. Patiekti su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą