Archyvas

2019-10-06

Avietinė tarta

Avietės turbūt pačios skaniausios uogos pasaulyje (mano nuomone). O atėjus rudeniui ir atvėsus orams taip norisi kažko kas primintų praėjusią vasarą ir atgaivintų. Tad ši tarta yra būtent tokia- sukurta ilgam rudens vakarui prie gardaus puodelio arbatos ar kavos.

Ingredientai:

TEŠLAI:
150g miltų
70g miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
70g sviesto
1 kiaušinis
KREMUI:
80g cukraus
600g aviečių
1 arb š. bulvių krakmolo
1/2 citrinos sulčių
250ml grietinėlės
2 kiaušinių tryniai
1/2 arb. š. alyvuogių aliejaus


Gaminimas:

1. Sviestą supjaustyti kubeliais ir sutrinti su milteliniu bei vaniliniu cukrumi ir miltais į trupinukus. Įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.

2.
Išspausti citrinos sultis. 400g aviečių sutrinti į tyrę, sumaišyti su citrinos sultimis, šaukštu cukraus ir užkaisti ant nestiprios ugnies. Kis užvirs, pertrinti per sietelį.

3.
Trynius suplakti su likusiu cukrumi iki balto puraus kremo, įmaišyti krakmolą. Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo ir stipriai maišant plona srovele supilti į trynių plakinį. Nuolat maišant kaitinti kremą ant silpnos ugnies, kol jis sutirštės, tada įmaišyti avietes.

4. Stačiakampę formą patepti aliejumi. Ataušusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti į ploną, 2cm didesnį nei kepimo forma, lakštą. Su visu popieriumi perkelti į formą, dugną subadyti šakute. Ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 190C. Kepti apie 25 min.

5. Tešlą ataušinti, sukrėsti kremą ant viršaus, išdėlioti likusias uogas ir 3 valandoms (galima ir per visą naktį) dėti į šaldytuvą. Prieš tiekiant pabarstyti milteliniu cukrumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą