Gnocchi yra Italijos virtuvės patiekalas ir puikiai žinomas Lietuvoje kaip paprasčiausi bulvinukai. Sakoma, jog šio patiekalo pavadinimas kildinamas iš žodžio "nocca" reiškiančio "kumštį". Gnocchi yra valgomi kaip pirmojo patiekalo alternatyva, kuris būna be mėsos (primo piatto) vietoje pastos, sriubos (minestre). Gnocchi yra populiariausi Italijos regionuose: Abruzzo, Friuli- Venezia Giulia, Veneto ir Lazio. Šis patiekalas labai lengvai ir greitai pagaminamas ir jam nereikia daug ar/ir brangių ingredientų- tad tai puiki vakarienė.
Ingredientai:100g miltų
Druska
Maltas muskatas
PADAŽUI:
1 skiltelė česnako
600g konservuotų pomidorų savo sultyse
1 Lauro lapas
2 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
Druska
Malti juodieji pipirai
1 arb. š. cukraus
Kietojo sūrio papuošimui
Gaminimas:
1. Bulves išvirti su lupenomis. Dar karštas nulupti ir sutrinti košę. Pagardinti druska, muskatu ir miltais. Išminkyti tešlą ir palikti 20 min.
2. Ant miltuoto paviršiaus iškočioti bulvinę tešlą ir supjaustyti kvadratėliais. Juos dėti į pasūdytą vandenį. Palaukti, kol vanduo užvirs ir bulvinukai iškils į paviršių. Nukošti.
3. Padažui česnaką pakepti, kol suminkštės.
4. Supilti konservuotus pomidorus su sultimis, įdėti cukraus, druskos, pipirų, itališkų žolelių ir Lauro lapą. Troškinti ant mažos ugnies 7-8 min. Tada užpilti ant virtų bulvinukų ir užberti tarkuoto sūrio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą