Kokie makaronai be šviežių bazilikų lapelių? Juk jie taip primena vasarą savo nuostabiu kvapu, kurio pripildo visą virtuvę. Ir puikiai tinka prie makaronų. Sunku net įsivaizduoti makaronus be šių žolelių. Be jų patiekalas prarastų visą prasmę! O tobulai vakarienei reikia tiek nedaug laiko ir ingredientų.
Ingredientai:1 raudonoji paprika
2 pomidorai
0,5 arb. š. cukraus
1 skiltelė česnako
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
400g lakštinių makaronų tagliatelle
1 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
Keletas bazilikų lapelių
Gaminimas:
1. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, tada perlieti šaltu, nulupti ir susmulkinti. Papriką ir vištieną supjaustyti kubeliais. Česnako skiltelę sutrinti.
2. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir maišant kepti, kol apskrus. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išimti į lėkštę. Tuomet sudėti paprikas ir česnaką, ir maišant kepti kol suminkštės.
3. Sukrėsti trintus pomidorus, suberti cukrų, pasūdyti, pagardinti pipirais, išmaišyti ir troškinti 3-4 min. Tada sudėti vištieną ir dar patroškinti apie 1-2 min. Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės ir padalyti į lėkštes. Ant viršaus užberti sūrio ir uždėti bazilikų lapelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą