Archyvas

2019-11-10

Bananinės spurgos

Šitos spurgos pareikalaus daug kantrybės prie viryklės. Kaip ir visos spurgos- joms virti reikės LABAI daug aliejaus, tad rekomenduoju jų virimui pasirinkti rapsų aliejų- jis nesuteiks jokio kvapo pačioms spurgoms ir tokiam dideliam kiekiui bus gerokai pigesnis nei alyvuogių aliejus. Bet bet kuriuo atveju aliejų rinktis būtina bekvapį ir beskonį.

Ingredientai:


300g varškės
1 kiaušinis
2 valg. š. cukraus
1 bananas
6 valg. š. miltų
800ml aliejaus
Miltelinis cukrus


Gaminimas:

1. Varškę sutrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta. Jei maišosi lengvai- dėti dar miltų.

2. Puode įkaitinti aliejų. Iš tešlos drėgnomis rankomis suformuoti spurgas. Virti kol įgaus rusvą spalvą ir vidurys bus ištepęs, susidarys plutelė ant paviršiaus, pro kurią nepateks aliejus. Jeigu spurgos tyžta- galima apvolioti miltuose prieš dedant į puodą.


3. Atvėsusias spurgas pabarstyti milteliniu cukrumi.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą