Archyvas

2019-06-30

Sūrio padaže troškintos vištų krūtinėlės

Labai paprastas patiekalas vasaros vakarienei, bet itin sotus ir skanus. Šiame patiekale bazilikai groja pirmu smuiku, būtent jų galima negailėti ir dėti truputėlį daugiau- suteiks nuostabaus skonio.

Ingredientai:

6 virtos vištų krūtinėlės puselės
3 česnako skiltelės
400g konservuotų trintų pomidorų
100ml riebios grietinėlės
100g kietojo sūrio
100g "Filadelfijos" sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
kelios krapų šakelės
1 lauro lapas
1/2 arb. š. džiovintų bazilikų
Malti juodieji pipirai
Druska


Gaminimas:

1. Vištieną įtrinti bazilikais, pipirai, druska ir palikti pasimarinuoti kambario temperatūroje 40 min.

2.
Sutarkuoti sūrį, susmulkinti česnakus ir krapus.

3.
Keptuvėje pakaitinti aliejų ir apkepti vištieną. Dėti mėsą į troškinimo indą.

4. Apkepti česnakus, po minutės krėsti pomidorus, gardinti druska, pipirais bei bazilikais, mesti lauro lapą ir troškinti 15min.

5. Išgriebti lauro lapą, lieti grietinėlę, krėsti varškės sūrį, pusę kietojo sūrio ir pakaitinti dar 5 min.

6. Aplieti krūtinėles padažu ir troškinti 30 min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Tiekti su ryžiais ir salotomis.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą