Tai itin gaivios ir vasariškos salotos. Ypač skanios tiesiai iš šaldytuvo prie kepsnio. O kokia vasara be ridikėlių, pomidorų, agurkų ir paprikų. Kedrinės pinijos ir grūdėtosios garstyčios priduoda išraiškingą skonį šioms salotoms. Na ir turėjau progos panaudoti savo pačio užaugintas kalendras.
Ingredientai:1 agurkas
4 ridikėliai
1 saldžioji paprika
50g brinzos
2 valg. š. kedrinių pinijų
2 kalendros šakelės
2 petražolių šakelės
PADAŽUI:
1 arb. š. balzaminio acto
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. grūdėtųjų garstyčių
1 arb. š. citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis cukraus
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Daržoves ir žalumynus nuplauti ir susmulkinti.
2. Brinzą supjaustyti mažais kubeliais.
3. Aliejų, garstyčias, citrinų sultis, actą, cukrų, pipirus ir druską suplakti.
4. Sumaišyti visus produktus su užpilu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą