Archyvas

2019-06-30

Daržovių salotos su brinza ir kedrinėmis pinijomis

Tai itin gaivios ir vasariškos salotos. Ypač skanios tiesiai iš šaldytuvo prie kepsnio. O kokia vasara be ridikėlių, pomidorų, agurkų ir paprikų. Kedrinės pinijos ir grūdėtosios garstyčios priduoda išraiškingą skonį šioms salotoms. Na ir turėjau progos panaudoti savo pačio užaugintas kalendras.

Ingredientai:

1 pomidoras
1 agurkas
4 ridikėliai
1 saldžioji paprika
50g brinzos
2 valg. š. kedrinių pinijų
2 kalendros šakelės
2 petražolių šakelės
PADAŽUI:
1 arb. š. balzaminio acto
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. grūdėtųjų garstyčių
1 arb. š. citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis cukraus
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Daržoves ir žalumynus nuplauti ir susmulkinti.

2.
Brinzą supjaustyti mažais kubeliais.

3.
Aliejų, garstyčias, citrinų sultis, actą, cukrų, pipirus ir druską suplakti.

4. Sumaišyti visus produktus su užpilu.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą