Šituos keksiukus galima apibūdinti tik vienu žodžiu- DIEVIŠKA. Gervuogių kremas ir baltasis šokoladas šį desertą daro nepakartojamą ir sunkiai paprastais žodžiais nusakomą skonį- tai vasaros skonis.
Ingredientai:
150g sviesto
100g baltojo šokolado
100g cukraus
100g miltų
2 kiaušiniai
5g kepimo miltelių
100ml pieno
KREMUI:
200ml plakamosios grietinėlės
250g maskarponės sūrio
100g miltelinio cukraus
1 saujelė gervuogių
Gaminimas:
1. Sviestą ir cukrų plakti 4min.
2. Išlydyti šokoladą garų vonelėje ir supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Viską plakti apie 5min.
3. Supilti pieną ir plakti 2min. Pilti miltus su kepimo milteliais ir plakti 3min. Jei gaunasi per skysta tešla- įdėti daugiau miltų.
4. Į keksiukų formeles sudėti tešlą- maždaug pusę formelės. Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.
5. Grietinėlę kremui išplakti iki standžių putų. Sudėti maskarponės sūrį ir suberti miltelinį cukrų. Lėtai plakti 3min. Sudėti trintas gervuoges ir viską išmaišyti. Kremui užtepti naudoti konditerinį maišelį, bet galima naudoti ir šaukštą.
100g baltojo šokolado
100g cukraus
100g miltų
2 kiaušiniai
5g kepimo miltelių
100ml pieno
KREMUI:
200ml plakamosios grietinėlės
250g maskarponės sūrio
100g miltelinio cukraus
1 saujelė gervuogių
Gaminimas:
1. Sviestą ir cukrų plakti 4min.
2. Išlydyti šokoladą garų vonelėje ir supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Viską plakti apie 5min.
3. Supilti pieną ir plakti 2min. Pilti miltus su kepimo milteliais ir plakti 3min. Jei gaunasi per skysta tešla- įdėti daugiau miltų.
4. Į keksiukų formeles sudėti tešlą- maždaug pusę formelės. Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.
5. Grietinėlę kremui išplakti iki standžių putų. Sudėti maskarponės sūrį ir suberti miltelinį cukrų. Lėtai plakti 3min. Sudėti trintas gervuoges ir viską išmaišyti. Kremui užtepti naudoti konditerinį maišelį, bet galima naudoti ir šaukštą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą