Archyvas

2019-08-30

Aštrūs vištienos kukuliai su obuolių sidro padažu

Obuolių sidras, actas, pomidorų padažas ir aitrioji paprika puikiai sukuria saldžiarūgštį padažą. Jeigu norisi gerokai tirštesnio ir lipnesnio padažo- galima dėti daug daugiau krakmolo ir pomidorų padažo. Vietoje obuolių sidro galima naudoti obuolių sultis. Tačiau bet kuriuo atveju- vakarienė bus gardi ir soti. 

Ingredientai:

KUKULIAI:
600g maltos vištienos
60ml pieno
1 kiaušinis
4 riekelės batono be plutelių
2 skiltelės česnako
Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PADAŽUI:
300ml obuolių sidro
1 valg. š. pomidorų padažo
2 valg. š. medaus
1 valg. š. bulvių krakmolo
Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
1 valg. š. obuolių acto


Gaminimas:

1. Kiaušinį išplakti su pienu ir žiupsneliu druskos. Sudėti batono riekeles ir palikti 10 min.

2. 
Po to sudėti vištieną, trintas česnakų skilteles, suberti aitriąją papriką, pipirus ir gerai išminkyti. Suformuoti vienodo dydžio kukulius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždengti folija ir kepti 200C orkaitėje 30 min.

3. 
Giliame puode sumaišyti obuolių sidrą su medumi, pomidorų padažu, krakmolu, aitriąja paprika, obuolių actu, žiupsneliu druskos ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 10min, kol sutirštės. Sudėti kukulius, išmaišyti ir palikti 5 min. pastovėti.

4. Patiekti su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą