Archyvas

2019-05-10

Vištienos salotos su medaus ir garstyčių užpilu

Labai lengvos ir gardžios salotos. Paragavęs negali sustoti. Nors gal ir keista sumaišyti tokius du skirtingus dalykus kaip medus ir garstyčios, kartais nusiperku garstyčių ir medaus skonio bulvių traškučių tad skonis man jau buvo pažįstamas, tik šiuose salotose jis atsiskleidė kitaip. Šioms salotoms naudojau "Cezario majonezą", nes mano gyvenamoje vietoje kitokio majonezo skirto salotoms tiesiog neradau, tačiau jei egzistuoja kažkoks kitoks- galima taip pat naudoti. Bet ir šitas majonezas puikiai tiko, nes jo skonis buvo labai švelnus.

Ingredientai:

200g vištienos filė
200g kininio kopūsto
1 indelis konservuotų kukurūzų
1 valg. š. neaštrių garstyčių
1 arb. š. medaus 
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. salotų majonezo
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Druska



Gaminimas:

1. Mėsą supjaustyti šiaudeliai. Keptuvėje pakaitinti aliejų ir maišant kepti kol gražiai paskrus. Krėsti garstyčias, medų, berti druskos bei pipirų ir kaitinti dar kelias minutes. (Yra dar vienas būdas jei šis nepatinka: mėsą galimą apvolioti garstyčių, medaus ir pipirų masėje ir tik tuomet dėti į keptuvę)

2. Nuvarvinti kukurūzus, kopūstą supjaustyti plonais šiaudeliais. Sumaišyti visus produktus su majonezu ir tiekti.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą