Labai lengvai ir greitai pagaminamas, bei švelnaus kakavos skonio pyragas. Kai norisi kažko saldaus čia ir dabar- tai puikus pasirinkimas. Šiam pyragui pagaminti užtruksite apie 50min, o gal net trumpiau jei naudosite mikserį- tokiu atveju galite visus ingredientus tiesiog supilti į mikserį, išplakti ir supylus į kepimo formą kepti. Aš neturiu specialaus mikserio, todėl naudoju kokteilių plakimo aparatą ir jis puikiai tinka tokiems kepiniams gaminti.
Ingredientai:
75g miltų
75g kakavos
100g sviesto
3 kiaušiniai
250g kreminės varškės
150g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. miltelinio cukraus
Žiupsnelis druskos
75g kakavos
100g sviesto
3 kiaušiniai
250g kreminės varškės
150g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. miltelinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Varškę sutrinti su paprastu bei vaniliniu cukrumi į vientisą masę, įmušti kiaušinius ir išplakti. Įmaišyti 90g kambario temperatūros sviesto, suberti kakavą ir su kepimo milteliais nusijotus miltus.
2. 20cm (galima naudoti ir 23-24cm) skersmens kepimo formą patepti likusiu sviestu ir sukrėsti tešlą. Išlyginti paviršių ir šauti į 180C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 40 minučių. (Patikrinti įbedus medinį pagaliuką ar gerai iškepė). Ataušinti ant grotelių, pabarstyti milteliniu cukrumi ir skanauti.
1. Varškę sutrinti su paprastu bei vaniliniu cukrumi į vientisą masę, įmušti kiaušinius ir išplakti. Įmaišyti 90g kambario temperatūros sviesto, suberti kakavą ir su kepimo milteliais nusijotus miltus.
2. 20cm (galima naudoti ir 23-24cm) skersmens kepimo formą patepti likusiu sviestu ir sukrėsti tešlą. Išlyginti paviršių ir šauti į 180C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 40 minučių. (Patikrinti įbedus medinį pagaliuką ar gerai iškepė). Ataušinti ant grotelių, pabarstyti milteliniu cukrumi ir skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą