Archyvas

2019-05-15

Barščiai su pupelėmis


Paprasta ir gardi sriuba. Mėsos sultiniui galima naudoti kokį norisi sultinį. Aš naudojau jautienos, nes jis suteikia sodresnį skonį ir kvapą.

Ingredientai:

2l mėsos sultinio
100g baltųjų pupelių
4 bulvės
1 morka
1 burokėlis
2 valg. š. pomidorų pastos
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Kelios petražolių šakelės
Grūsti pipirai
Druska

Gaminimas:

1. Pupeles iš vakaro užpilti šaltu vandeniu. Ryte nuplauti šviežiu vandeniu, dėti petražolių kotelius ir virti kol pupelės suminkštės- 1-1,5val. Gatavas pupeles nukaisti, pagardus išmesti.

2. Burokėlį ir bulves nulupti bei supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti ir susmulkinti petražolių lapelių. 


3. Į užvirusį sultinį berti burokėlius, po 20 min. bulves, ir virti 10 min. Per tą laiką su aliejumi pakepinti morkas. Kai jos suminkštės, krėsti pomidorų pastą, įpilti samtelį sultinio ir patroškinti apie 5 min. 

4. Sukrėsti morkas į puodą, berti pupeles ir virti apie 10-15 min. Pagardinti petražolėmis, pipirais. Palaikyti sriubą uždengtą 10-15 min. ir skanauti su grietine bei duona. 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą