Archyvas

2019-05-08

Vištiena su daržovėmis, makaronais ir sojų padažu

Tai itin sotus patiekalas vakarienei. Jei nesinori naudoti sojų padažo, galima jį pakeisti terijaki padažu. Taip pat mėsą galima iškepti ir orkaitėje, jei nesinori terliotis su aliejumis ir keptuve- taip netgi mėsa tampa minkštesnė, o kol ji kepa galima kepinti daržoves. 

Ingredientai:

400g vištienos filė
300g spagečių
1 nedidelė cukinija
1 saldžioji paprika
200g pievagrybių
1 morka
2 skiltelės česnako
1 aitrioji paprika
50g vyšninių pomidoriukų
1/2 žaliosios citrinos
10g imbiero šaknies
100g sojų padažo
1 arb. š. sezamų sėklų
2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis grūstos paprikos dribsnių
Žiupsnelis druskos


Gaminimas:

1. Vištieną, morką, saldžiąją papriką ir cukiniją supjaustyti šiaudeliais. Grybus padalinti į 4 dalis. Dabar galima užkaisti vandenį makaronams.

2Atpjauti kelis imbiero gabaliukus ir susmulkinti aitriąją papriką. Vieną skiltelę česnako susmulkinti ir didelėje keptuvėje viską apkepti. Po 1-2 minučių išgriebti viską kiaurasamčiu, o į likusį aliejų berti morkas ir saldžiąsias paprikas.


3. Kitoje keptuvėje pakaitinti likusį aliejų ir jame pakepti vištieną. Kai ji apskrus, išgriebti kiaurasamčiu ir per perkelti į keptuvę su daržovėmis.

4. Į likusius riebalus suberti grybus. (Jei naudojami marinuoti- prie kepant- nuplauti vandeniu) Kepti maišant, kol išgaruos jų sunka, tada pridėti cukinijas, pakepti, kol jos suminkštės. Pridėti pomidoriukus, likusį susmulkintą česnaką, imbierą ir aitriąją papriką, lieti sojų padažą ir dar kelias minutes patroškinti. Pagardinti grūsta paprika ir druska. 

5. Išvirtus makaronus sumaišyti su daržovėmis ir padažu, dėti į dubenėlius, pabarstyti sezamo sėklomis ir papuošti žaliąja citrina. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą