Kokios Velykos be šokolado? Jei nesinori gaminti kremo puošimui- galima naudoti tiesiog plaktą grietinėlę iš parduotuvės.
Ingredientai:
TEŠLAI:
300g miltų
2 kiaušiniai
2 tryniai
250ml kefyro
150g lydyto sviesto
200g cukraus
50g kakavos
Žiupsnelis druskos
1 arb. š. kepimo miltelių
PUOŠIMUI:
200ml riebios grietinėlės
1 valg. š. sutirštinto pieno
50g šokolado
300g miltų
2 kiaušiniai
2 tryniai
250ml kefyro
150g lydyto sviesto
200g cukraus
50g kakavos
Žiupsnelis druskos
1 arb. š. kepimo miltelių
PUOŠIMUI:
200ml riebios grietinėlės
1 valg. š. sutirštinto pieno
50g šokolado
Gaminimas:
1. Kiaušinius ir trynius suplakti su druska bei cukrumi į vientisą balkšvą kremą. Įmaišyti atvėsusį sviestą bei kefyrą ir dar kartą suplakti.
2. Kitame dubenėlyje sumaišyti nusijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Berti šį mišinį į plakinį ir gerai išmaišyti.
3. Sukrėsti tešlą į kepimo formeles (dėti ne daugiau nei 2/3 tūrio) ir šauti į iki 200C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti, kol įbedus medinį pagaliuką jis bus sausas- 15-20 minučių. Ir atvėsinti.
4. Sutirštintą pieną pašildyti ir suplakti su keliais grietinėlės šaukštais. Likusią grietinėlę išplakti iki standžių putų. Įmaišyti sutirštintą pieną ir sukrėsti kremą į konditerinį maišelį. Puošti atvėsusius keksiukus kremu, pabarstyti šokolado drožlėmis ir skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą