Greita ir soti vakarienė kai tingisi ilgai stovėti prie viryklės. Jei nepatinka aštrūs patiekalai- česnakų galima dėti mažiau.
Ingredientai:
300g spagečių
400g pievagrybių
400g smulkintų konservuotų pomidorų
5 česnakų skiltelės
Ryšelis petražolių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis aistriosios paprikos dribsnių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis grūstų pipirų
400g pievagrybių
400g smulkintų konservuotų pomidorų
5 česnakų skiltelės
Ryšelis petražolių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis aistriosios paprikos dribsnių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis grūstų pipirų
Gaminimas:
1. Jei naudosite marinuotus pievagrybius- prieš juos susmulkinant gerai nuplauti. Česnaką ir petražoles taip pat susmulkinti.
2. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti pievagrybius, pagardinti druska, pipirais ir pakepti kelias minutes. Tada pridėti petražolių. Kepti, kol išgaruos visos sultys. Išgriebti ir padėti šiltai.
3. Į keptuvę pilti likusį aliejų. Suberti pomidorus, pagardinti prieskoniais ir troškinti kol padažas sutirštės.
4. Užkaisti puodą su 3l vandens. Kai užvirs, pasūdyti, dėti spagečius ir virti 1 minute trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.
5. Kiaurasamčiu kabinti makaronus ir perkelti tiesiai į keptuvę su padažu, tegul kartu į padažą patenka ir šiek tiek nuoviro. Dar minutę pakaitinti ir sudėti į dubenėlius. Ant viršaus krėsti grybų, berti petražolių ir skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą