Archyvas

2019-04-21

Japoniškas sūrio pyragas su aviečių kremu

Šitas pyragas ne tik, kad gražus, bet ir gardus. Avietės mano mėgstamiausios uogos, tad buvo tikras malonumas jį gaminti, o po to skanauti. Tad štai ir šių metų Velykų gardėsis.

Ingredientai:

ĮDARUI:
300g maskarponės sūrio
200ml pieno
60g sviesto
6 kiaušiniai
60g miltų
20g krakmolo
140g cukraus
Žiupsnelis druskos
KREMUI:
300g šviežių arba šaldytų aviečių
2 kiaušiniai
2 tryniai
80g cukraus
80g sviesto




Gaminimas:

1. Išardomą 22-24cm skersmens kepimo formą iš išorės apsukti dvigubu folijos sluoksniu, vidų iškloti kepimo popieriumi.(Aš naudojau 23 cm skersmens formą ir rezultatas mane tenkino)

2. Sūrį su pienu dėti į metalinį indą įtaisyti virš puodo su garais. Maišyti tol kol jie susijungs į vientisą masę, tada pridėti ir ištirpinti sviestą.


3. Trynius suplakti su cukrumi į purų balkšvą kremą. Įmaišyti į sūrio masę. Įsijoti ir gerai išmaišyti miltus bei krakmolą. Miltus ir krakmolą berti per sietelį iš lėto bemaišant, kad tolygiai pasiskirstytų ir nesušoktų į gumulėlius.

4. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir atsargiai, kabinant mentele iš apačios į viršų, įmaišyti į atvėsusią sūrio masę. Krėsti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 160C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val. 20 min.

5. Avietes sumaigyti ir pertrinti per sietelį, atskiriant sėklytes. 

6. Užkaisti prikaistuvį su sviestu bei cukrumi ir kaitinti, kol ištirps, tada sumažinti ugnį iki mažiausios ir maišant šluotele įmaišyti trinių ir kiaušinių plakinį. Virti kol kremas sutirštės- apie 10 min. Įmaišyti uogas ir po kelių minučių nukaisti. Lieti kremą ant pyrago ir 6-12 val. palikti jį šaldytuve. Tiekti truputį pabarsčius milteliniu cukrumi. Galime valgyti su plakta grietinėle.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą