Archyvas

2019-04-15

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vaniliniu varškės įdaru

Labai švelnaus vanilės skonio pyragėliai, kurie prašyte prašosi suvalgomi. O vėsiam pavasario vakarui- tai puiki užkanda prie arbatos ir gero filmo ar knygos.

Ingredientai:

500g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis
1 valg. š. sezamų sėklų
ĮDARUI:
1 kiaušinis
250g varškės
4 valg. š. cukraus
1/2 arb. š. vanilinio cukraus




Gaminimas:

1. Varškę gerai sutrinti su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei kiaušiniu iki vientisos masės.

2Kiekvieną tešlos lapelį perpjauti per pusę, kad gautųsi du kvadratai. Įpjauti palei visus jų kampus, kad atskirti prie kiekvieno kampelio 7-8mm pločio juosteles. Neatskirti jų visiškai- centre jos turi jungtis su pagrindu. Pakelti priešingų kampelių juosteles ir jas sulipdyti per vidurį kiaušinio plakiniu. Į duobutes pridėti įdaro, patepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamų sėklomis. 


































3. Dėti pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą