Archyvas

2019-04-02

Žali vegetariški makaronai

Kas mane pažįsta, žino, jog turiu silpnybę žalios spalvos maistui. Tad nusprendžiau išbandyti šituos makaronus. Iš pradžių kiek abejojau ar tiek "žolių" duos kokį skonį... bet sūris ir prieskoniai suteikė išskirtinį skonį. Tik rekomenduoju šį patiekalą kaip sočią ir sveiką vakarienę. O ir patiekalo spalva puikiai pakels nuotaiką. 

Ingredientai:

400g spagečių
130g žirnių
250g brokolių
150g špinatų
2 skiltelės česnako
130ml baltojo vyno
2 arb. š. džiovintų mėtų
200g fetos sūrio
30g parmezano
Druska
Malti juodieji pipirai



Gaminimas:

1. Išvirti makaronus sūdytame vandenyje.

2Daržoves susmulkinti ir pakepinti. Tuomet brokolius supilti į puodą su makaronais ir pavirti kol suminkštės. Tuomet nupilti didžiąją dalį vandens. Suberti žirnius, susmulkintą česnaką ir vyną. Gerai išmaišyti ir dar keletą minučių pavirti.


3. Patiekti apibarsčius fetos ir parmezano sūriu bei džiovintomis mėtomis. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą