Archyvas

2019-04-01

Sultono Suleimano šerbetas

Šitie ledai skirti visiems "Didingojo Amžiaus" gerbėjams. Tai garsusis šerbetas, kurį garsiajame televizijos seriale valgė sultono šeima. Kiek šis receptas yra originalus nuo Osmanų imperijos laikų- dabar jau niekas nebepasakys, bet tai yra kiek įmanoma artimiausias variantas. Otomanų laikais šerbetas buvo GĖRIMAS. (Ir dabar dažnai tai yra gėrimas), bet 21-ame amžiuje šerbetas tapo LEDAIS. Vienu ar kitu atveju abu šie receptai buvo ir yra skirti atsigaivinimui karštomis vasaros dienomis. O šitame recepte aš pasirinkau ledų variantą. 

Ingredientai:

300ml granatų sulčių
300ml vandens
300g cukraus
0,5 arb.š. malto cinamono
0,5 arb. š. malto kardamono
0,5 arb. š. malto imbiero
0,5 arb. š. maltų gvazdikėlių
5 valg. š. citrinos sulčių





Gaminimas:

1. Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą.

2. Verdant sirupą įberti cinamono, kardamono, imbiero ir gvazdikėlių. Nukaitus puodą įpilti granatų ir citrinos sulčių. Viską labai gerai išmaišyti ir 30 min. padėti šaltai atvėsti.


3. Neturint ledų gaminimo aparato teks darbuotis mikseriu. Geriausiai tam tiks skirtasis kokteiliams. Viską gerai išplakus padėti į šaldiklį 45 min. Po to vėl gerai išplakti ir palikti šaldiklyje 1 val. Tuomet vėl išplakti ir palikti nakčiai. Plakti reikia tol kol ledo kristalai bus itin smulkūs. Man užteko trijų perplakimų. 


4. Prieš patiekiant reikia leisti šiek tiek atitirpti. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą