Tai labai populiarus turkiškas receptas dažnai valgomas žiemą. Terbiyeli reiškia, kad patiekalas bus tirštinamas ir gardinamas citrinų sultimis. Tradiciškai šie maltinukai gaminami iš jautienos, tačiau aš pasirinkau vištieną. Skonis labai švelnus, citrinos rūgštumo beveik nesijaučia, nors pridėjau gerokai citrinos sulčių.
Ingredientai:
MALTINUKAMS:
300g maltos vištienos
2 valg. š. ryžių
2 valg. š. miltų
Druska
Malti juodieji pipirai
TROŠKINIUI:
4 vidutinio dydžio bulvės
2 morkos
2l vandens
2 kiaušinių tryniai
5 valg. š. citrinos sulčių
300g maltos vištienos
2 valg. š. ryžių
2 valg. š. miltų
Druska
Malti juodieji pipirai
TROŠKINIUI:
4 vidutinio dydžio bulvės
2 morkos
2l vandens
2 kiaušinių tryniai
5 valg. š. citrinos sulčių
Gaminimas:
1. Ryžius išvirti. O kol jie verda nedideliais kubeliais supjaustyti bulves ir morkas. Kai ryžiai bus išvirę- padėti juos kuriam laikui šiek tiek atvėsti.
2. Tuomet užvirti puode vandenį. Kol vanduo kaista galima iš mėsos ir ryžių formuoti nedidelius kukuliukus. Mėsą su ryžiais pagardinti druska ir pipirais tiek kiek patinka. (Receptuose niekada nerašau tiksliai kiek reikia druskos ir pipirų, nes kiekvienam žmogui šitie pagardai patinka įvairiai) Gerai išminkius mėsą ir suformavus kukuliukus, juos apvolioti miltuose.
3. Kai vanduo jau bus užviręs- sudėti bulves ir morkas. Tuomet labai atsargiai į verdantį vandenį dėti kukuliukius. Tam aš naudojau nedidelį samtį, kad verdantis vanduo juos lėtai apsemtų ir tuomet atsargiai panardinau vandeny. Šį troškinį virti 15 minučių.
4. Kol verda mėsa ir daržovės, galima pagaminti padažą: kiaušinio trynius ir citrinos sultis gerai išplakti. Tuomet LABAI lėtai šį padažą supilti į puodą su mėsa ir daržovėmis, lengvai išmaišyti.
5. Patiekti su ryžiais ir salotomis. Galima papuošti krapais ar petražolių lapeliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą