Archyvas

2019-03-29

Kokosinis sūrio pyragas su žaliąja arbata

Nekeptas pyragas. Visiškai nesaldus, bet lengvo gaivaus skonio. Kadangi labai mėgstu Matcha arbatos miltelius ir žalią spalvą- man labai patiko šitas pyragas. Riebus- tai jau tikrai, bet man labiausiai ir patiko tas jo nesaldus skonis. Kadangi pats įdaras net pastovėjęs šaldytuve daugiau nei dieną- vis vien liko gan skystokas- siūlyčiau sausainių pagrindą daryti kiek storesnį, kad suteiktų stabilumo įdarui. 

Ingredientai:

PAGRINDUI:
80g sausainių
80g džiūvesėlių
80g sviesto
2 valg. š. kokosų drožlių
KREMUI:
250g varškės (pyragams)
250g Maskarponės sūrio
1 žalioji citrina
250ml kokosų pieno
30g želatinos
2 valg. š. miltelinio cukraus
1 valg. š. "Matcha" arbatos miltelių



Gaminimas:

1. Visus sausainius sumalti į trupinukus ir sumaišyti su lydytu sviestu, įberti kokoso drožlių ir iškloti formos dugną bei kraštelius. Kelioms minutės padėti į šaldytuvą sustingti.

2Kokosų pieną pašildyti ir jame ištirpinti arbatos miltelius.Įdėti želatinos ir miltelinio cukraus. Gerai išmaišyti.


3. Sūrį ir varškę išplakti iki vientisos masės. Nutarkuoti citrinos žievelę ir iš minkštimo išspausti apie 2 valg. š. sulčių. Įmaišyti į varškės ir sūrio masę kartu su kokosų pieno mase.


4. Supilti kremą ant pagrindo ir palikti šaldytuve 4-6 valandoms. Bet galima ir per visą naktį. 

5. Puošti mėtų lapeliais ir uogomis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą