Archyvas

2019-03-27

Maltos mėsos kotletai su kuminais ir raudonuoju padažu (Σουτζουκάκια)

Šis valgis kilęs iš Izmiro miesto Turkijoje, kurį į Graikiją atvežė Turkijoje gyvenę graikai. Kuminas šiame patiekale groja pirmuoju smuiku ir yra patiekalo pagrindinis akcentas. Be to šis patiekalas tiesiog netektų prasmės. 

Ingredientai:

KOTLETAMS:
400g maltos kiaulienos
80ml sauso raudonojo vyno
2 riekės duonos
2 skiltelės česnako
Saujelė petražolių
1 arb. š. malto kumino
Malti juodieji pipirai
Druska
PADAŽUI:
1 skiltelė česnako
200g konservuotų pomidorų
100ml vandens
1/2 arb. š. malto kumino
Cukrus
Druska
Alyvuogių aliejus



Gaminimas:

1. Duonos riekes suplėšyti smulkiais gabaliukais ir užmerkti vyne kelioms minutėms.

2Nugręžti duoną, dėti ją į dubenį. Sudėti likusius ingredientus: maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą.


3. Gerai išminkyti mėsą su visais ingredientais, uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 min. 


4. Pamirkius rankas likusiame vyne suformuoti cepelino formos kotletukus. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min. 

5. Kol kotletai kepa: pagaminti padažą. Susmulkinti česnaką, susmulkinti pomidorus. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus ir vandens, suberti česnakus, pomidorus, pagardinti cukrumi, druska ir kuminu. Kaitinti padažą tol kol išgaruos skystis ir liks tirštas padažas. 

6. Patiekti su ryžiais, ant kotletų užpilti paruošto padažo. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą