Tai gan neįprasto skonio "desertas" (o gal užkandis), kuris turėtų patikti mėlynojo pelėsinio sūrio ir sūraus maisto mėgėjams. Man asmeniškai trūko skonio šiam patiekalui, tad nusprendžiau jį paskanauti su.. kečupu. Gal kiek ir keistas derinys, bet tai kiek paslėpė sūrumą. Siūlyčiau arba iš vis nedėti druskos, arba labai nedaug, nes pelėsinis sūris pats savaime labai sūrus.
Ingredientai:
400g "Filadelfijos" kreminio sūrio
100g mėlynųjų pelėsių sūrio
300g 30-33% riebumo grietinė
3 kiaušiniai
20g bulvių krakmolo
100g riebios grietinėlės
1 saujelė šilauogių
1 šakelė mėtos
Druska
100g mėlynųjų pelėsių sūrio
300g 30-33% riebumo grietinė
3 kiaušiniai
20g bulvių krakmolo
100g riebios grietinėlės
1 saujelė šilauogių
1 šakelė mėtos
Druska
Gaminimas:
1. Supjaustyti pelėsinį sūrį kuo smulkesniai gabalėliais. Dėti į mikserį grietinę, "Filadelfijos" sūrį, pelėsinį sūrį, įmušti kiaušinius, įberti krakmolo ir gerai išplakti, kad neliktų gumuliukų ir masė taptų ganėtinai skysta.
2. Išpilstyti gautą masę į keraminius ar stiklinius indelius.
3. Indelius sustatyti į skardą su karštu vandeniu ir kepti iki 130C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
4. Ataušintus pyragus dėti į šaldytuvą 3-12 valandų.
5. Sustingusius sūrio pyragus puošti mėtų šakelėmis ir šilauogėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą