Archyvas

2019-03-22

Vištų krūtinėlės su riešutų padažu

Artėjant šv. Velykoms su jomis atkeliauja ir pavasariški patiekalai. Šitame įdomaus skonio patiekale susijungia Provanso žolelės, saulėje džiovinti pomidorai ir lazdyno riešutai. Būtent tie pomidorai ir pakutena gomurį savo "saulėtu" skoniu. 

Ingredientai:

350g vištų krūtinėlių filė
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. Provanso žolelių
PADAŽUI:
100g lazdyno riešutų
100g saulėje džiovintų pomidorų
3 skiltelės česnako
100ml alyvuogių aliejaus
20g sviesto




Gaminimas:

1. Vištieną nuplauti, nusausinti, įtrinti aliejaus ir sojų padažo mišiniu, pabarstyti žolelėmis. Palikti šaldytuve pasimarinuoti. Jei labai norisi tuojau pat valgyti- marinuoti 1 val. Jei turima kantrybės- siūlau palikti šaldytuve per naktį, nes taip skonis bus sodresnis.

2. Išsimarinavusią mėsą suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje 15-20min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

3. Riešutus susmulkinti, sumaišyti su smulkintais džiovintais pomidorais, smulkintu česnaku, aliejumi ir išlydytu sviestu. Tuomet viską gerai susmulkinti smulkintuvu. 


4. Patiekti su šiuo padažu ir ryžiais, galima apibarstyti sezamo sėklomis.  





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą