Archyvas

2019-02-24

Nuodėmingi keksiukai

Nors šv. Valentino diena jau praėjo, bet paragauti tokių aistringų keksiukų- galima bet kada. Šitie gražuoliai tikrai AŠTRŪS, o pasifloros dar prideda ir stiprios RŪGŠTELĖS. 

Ingredientai:

TEŠLAI:
130g miltų
30g kakavos
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. maltos aitriosios paprikos 
80g juodojo šokolado
100ml pieno
70g cukraus
1 kiaušinis
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Druska
ĮDARUI:
1 pasiflora
KREMUI:
250g miltelinio cukraus
120g sviesto
1 valg. š. pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
0,5 arb. š. maltos aitriosios paprikos
0,5 arb. š. malto cinamono



Gaminimas:

1. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, aitriąja paprika ir šiek tiek pasūdyti.

2. Šokoladą sutarkuoti su smulkia tarka ir sumaišyti su miltų mišiniu.


3. Cukrų suplakti su kiaušiniu, įmaišyti pieno ir aliejaus. Dar kartą išplakti.


4. Abi mases sumaišyti į vietą ir gerai išmaišyti kol tešla pasidarys ryškiai rudos spalvos ir taps labai tiršta.


5. Dėti į keksiukų formeles ir į vidurį tešlos įdėti truputėlį pasifloros geltonojo minkštimo su sėklomis, uždėti ant viršaus tešlos ir sulyginti, kad pasifloros neiškiltų lauk.

6. Dėti į orkaitę ir kepti 25 min., įkaitintoje iki 180C temperatūros.

7. Sviestą išlydyti, sumaišyti su milteliniu cukrumi, cinamonu, aitriąja paprika, vanilės ekstraktu, pienu ir išplakti. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsintus keksiukus. Galima pabarstyti spalvotais barstukais. Tuomet dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį, kad kremas sukietėtų. 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą