Šitas plovas iš karto namuose paskleidė egzotišką rytietišką kvapą, o vėliau sužadino skonio receptorius neįprastu skoniu. Lyg ir saldu, lyg aštru, lyg dar kažkas. Bet vienaip ar kitaip pamilau jį nuo pirmo šaukšto.
Ingredientai:
250g kalakutienos filė
2 salierų stiebų
3 skiltelių česnako
200g Basmati ryžių
1 arb. š. maltos ciberžolės
800ml vandens
1 arb. š. malto cinamono
2 valg. š. šviežių citrininių čiobrelių
2 valg. š. džiovintų goji uogų
50g mažųjų špinatų
Druska
Malti juodi pipirai
2 salierų stiebų
3 skiltelių česnako
200g Basmati ryžių
1 arb. š. maltos ciberžolės
800ml vandens
1 arb. š. malto cinamono
2 valg. š. šviežių citrininių čiobrelių
2 valg. š. džiovintų goji uogų
50g mažųjų špinatų
Druska
Malti juodi pipirai
Gaminimas:
1. Kalakutieną supjaustyti apie 2x2cm dydžio gabaliukais, salierus- susmulkinti mažais kubeliais. Susmulkinti česnakus ir čiobrelius.
2. Į gilų puodą įpilti 800ml vandens, pasūdyti ir užvirti. Į verdantį vandenį dėti ryžius ir išvirti pagal instrukciją ant pakelio. Likus 5min. iki ryžių virinimo pabaigos sudėti mėsą ir gerai išmaišyti.
3. Į puodą su mėsa ir ryžiais berti ciberžoles- išmaišyti, tuomet berti cinamoną- vėl gerai išmaišyti. Tuomet sumesti čiobrelius ir goji uogas, druską ir pipirus. (Pipirų galima negailėti, nes man netyčia susipylė pusė indelio ir tai nepagadino skonio- anaiptol- skonis pasidarė ryškesnis ir aštresnis.)Viską gerai išmaišyti ir uždengus dangtį patroškinti 20 min. Kas kelias minutes pamaišyti. Jei trūksta vandens- įpilti stiklinę.
4. Baigus troškinti sudėti česnakus ir špinatus. Gerai išmaišyti ir dar patroškinti 5-10min. Baigus virti palikti 5min. pastovėti ir tuomet tiekti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą