Archyvas

2019-04-06

Česnakinės fetos sūrio užkandėlės su alyvuogėmis ir sezamais

Šis užkandis turėtų patinki visiems, kurie mėgsta labai sūriai ir labai aštriai. Tai tikra česnakų bomba! Todėl suvalgyti vieną rutuliuką gali būti tikras iššūkis. Nors šis patiekalas ir atrodo paprastas, bet pareikalaus didžiulės kantrybės. Tad jei skubiai laukiate svečių- teks jo atsisakyti.

Ingredientai:



150g fetos sūrio
3 valg. š. grietinės
8 juodos alyvuogės be kauliukų
1 česnako skiltelė
2 arb.š. sezamų sėklų



Gaminimas:

1. Alyvuoges nuplauti po šaltu vandeniu ir išdžiovinti popieriniais rankšluosčiais. Česnako skiltelę sutrinti.

2. Fetą sutrupinti šakute ir sumaišyti su grietine bei česnakais.


3. Padalinti tešlą į 8 lygias dalis. Suploti kiekvieną gabalėlį į paplotėlį ir per vidurį dėti alyvuogę. Apgaubti sūrio tešla ir iškočioti lygų kamuoliuką. Apvolioti sezamų sėklose ir 15-20 minučių palikti šaldytuve sustingti.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą