Archyvas

2019-02-08

Pyragas su aguonomis ir grietinės stogeliu

Kadangi labai mėgstu desertus su aguonomis, tad nenuostabu, kad pasirinkau išbandyti šitą aguonų pyragą. Varškė ir krakmolas puikiai suteikia formą sūriui, kuris paprastai sunkiai kepa ir stingsta. Citrinos sultys suteikia malonų rūgštumą ir pyragas dėl to nėra toks saldus. 

Ingredientai:

PAGRINDUI:
150g sausainių
60g sviesto
1 valg. š. aguonų
1 arb. š. tarkuotų citrinų žievelių
KREMUI:
500g maskarponės sūrio
400g riebios varškės
100ml pieno
3 kiaušiniai
100g aguonų
150g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. krakmolo
VIRŠUTINIAM SLUOKSNIUI:
500g 25-30% riebumo grietinės
2 valg. š. miltelinio cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių


Gaminimas:

1. Užvirinti pieną, berti į jį 100g aguonų, nukaisti, uždengti ir palikti brinkti.

2. Sausainius susmulkinti labai smulkiai. Sumaišyti su sviestu, šaukšteliu aguonų ir citrinos žievelėmis. Suformuoti dugną  apie 26cm skersmens formoje ir statyti į šaldytuvą.


3. Varškę sumaišyti su sūriu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Suplakti. Po to įmušti kiaušinius ir dar kartą gerai išplakti. Sukrėsti nuvarvintas aguonas ir dar kartą išplakti.


4. Dėti į paruoštą skardą. Formos apačią apvynioti dviguba foliją ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min. Tada sumažinti iki 120C ir dar pakepti 60min.


5. Suplakti greitinę, miltelinį cukrų ir citrinos sultis.

6. Aplieti pyrago viršų grietinės plakiniu ir dar 5 min. pakepti. Tada palikti orkaitėje ataušti ir statyti į šaldytuvą nakčiai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą