Labai skanus ir paprastas patiekalas puikiai tinkantis vakarienei.
Ingredientai:
620g maltos kiaulienos
1 pakelis apvaliagrūdžių ryžių
1 pakelis apvaliagrūdžių ryžių
1 kiaušinis
Džiovinti raudonėliai
Malti juodieji pipirai
Druska
PADAŽUI:
300ml vandens
2 valg. š. pomidorų pastos
1 valg. š. 10% riebumo grietinės
Druska
Lauro lapas
1 valg. š. miltų
Gaminimas:
1. Išvirti ryžius iki bus beveik minkšti, nukošti ir atvėsinti.
2. Gerai suminkyti mėsą su kiaušiniu bei prieskoniais, įmaišyti atvėsusius ryžius ir suformuoti nedidelius kukulius.
3. Įpilti į puodą vandens tiek, kad gerai apsemtų kukulius ir juos pavirti apie 5-6min. (Jeigu netingite ir turite laiko galima kukulius apkepti keptuvėje ant aliejaus, bet jie puikiai išverda ir pasūdytame vandenyje)
4. Sausoje keptuvėje maišant paskrudinti miltus, kai jie pagels ir pasklis malonus riešutų kvapas, įkrėsti grietinės, pomidorų pastos ir gerai išmaišyti su likusiu vandeniu.
5. Lieti padažą į puodą su kukuliais ir patroškinti 15 minučių.
Džiovinti raudonėliai
Malti juodieji pipirai
Druska
PADAŽUI:
300ml vandens
2 valg. š. pomidorų pastos
1 valg. š. 10% riebumo grietinės
Druska
Lauro lapas
1 valg. š. miltų
Gaminimas:
1. Išvirti ryžius iki bus beveik minkšti, nukošti ir atvėsinti.
2. Gerai suminkyti mėsą su kiaušiniu bei prieskoniais, įmaišyti atvėsusius ryžius ir suformuoti nedidelius kukulius.
3. Įpilti į puodą vandens tiek, kad gerai apsemtų kukulius ir juos pavirti apie 5-6min. (Jeigu netingite ir turite laiko galima kukulius apkepti keptuvėje ant aliejaus, bet jie puikiai išverda ir pasūdytame vandenyje)
4. Sausoje keptuvėje maišant paskrudinti miltus, kai jie pagels ir pasklis malonus riešutų kvapas, įkrėsti grietinės, pomidorų pastos ir gerai išmaišyti su likusiu vandeniu.
5. Lieti padažą į puodą su kukuliais ir patroškinti 15 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą