Archyvas

2019-01-15

Vokiškas kriaušių pyragas

Kiekvieno kulinaro gyvenime būna tas "prisvylęs blynas", tai šitas pyragas būtent ir buvo toks... Galbūt pyragas nepavyko labai dailus, bet skanus! 

Ingredientai:

TEŠLAI:
320g miltų
250g riebi grietinė
200g sviesto
2 arb. š. kepimo miltelių
Druska

ĮDARUI:
6 kietos kriaušės
600g saldi grietinėlė
150g šokolado (ne mažiau nei 60% kakavos)
1 citrina
20g sviesto
Malti džiūvesėliai


Gaminimas:

1300 g miltų sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Minkštą sviestą išplakti iki purumo. Toliau plakant įmaišyti grietinę ir miltų bei kepimo miltelių mišinį. Toliau plakant berti po šaukštą miltų - jų reikės tiek, kad būtų minkšta, bet nelipni tešla.

2. Padalinti tešlą į 7 lygias dalis. Kiekvieną suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve.

3. Iš atvėsusios tešlos iškočioti maždaug 22cm skersmens lakštus ir 10 min. kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Išpjauti iš papločių lygius apskritimus ir ataušinti. Lakštai iškepa trapūs ir traškūs, vėliau, kremui susigėrus jie kiek suminkštėja.

4. Nutarkuoti citrinos žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis, pašlakstyti citrinų sultimis ir pabarstyti žievelėmis. Keptuvėje ištirpinus sviestą pakepti kriaušes 1-2 min. iš abiejų pusių. (Galima apkepti ir aliejuje) Ataušinti.

5. Ištirpinti šokoladą ir ataušinti. Šaltą grietinėlę išplakti iki standžių putų ir beplakant įmaišyti šokoladą.

6. Suformuoti tortą: kiekvieną lakštą ištepti kremu ir iškloti kriaušių skiltelėmis, aptepti torto kraštus. Viršų pabarstyti džiūvesėliais ir palikti šaldytuve 4-12 val.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą